Inschrijvingsvoorwaarden

  • Indien u uw zoon/dochter wenst in te schrijven op onze school, kan u contact opnemen met ons secretariaat om de open plaatsen na te gaan (03/230.97.86). 

  • Inschrijvingen gebeuren volgens vrije plaatsen per type. Er is geen inschrijving per leerjaar (pedagogische eenheid). 

  • Voor een inschrijving in het buitengewoon lager onderwijs is een verslag M-decreet vereist waarin het type (‘basisaanbod' of ’type 9’) omschreven wordt dat aangewezen is voor uw zoon/dochter. Dit rekening houdend met de leeftijdsgebonden voorwaarden, waarbij leerlingen kunnen starten in het jaar dat ze 6 jaar worden tot en met de leeftijd van 12-13. Het verslag wordt opgemaakt door het verwijzend CLB. 

  • Het is belangrijk de kids-ID of ISI+ kaart van uw zoon/dochter mee te nemen bij een inschrijving. 

  • Er zal nadien een individueel intakegesprek plaatsvinden waarbij alle informatie betreffende uw zoon/dochter verzameld wordt. 

De voorwaarden tot inschrijving zijn voldaan wanneer de leerling op de feitelijke instapdag voldoet aan de voorwaarden, namelijk in het bezit zijn van een verslag M-decreet type 9 of basisaanbod

Inschrijvingsdata schooljaar 2019-2020

School de Merode behoort tot het LOP-gebied Antwerpen. Als school buitengewoon lager onderwijs hebben wij geen elektronische aanmeldingsprocedure. Indien u informatie wenst over het aantal opengestelde plaatsen, kan u terecht op de website van www.lop.be (LOP Antwerpen > Basis). Vanaf eind februari 2019 worden deze bekend gemaakt.

  • De overheid voorziet een voorrangsperiode van inschrijven voor broers/zussen en kinderen van personeel. Deze voorrangsperiode loopt van maandag 11 maart t.e.m. vrijdag 22 maart 2019.
  • Op maandag 1 april 2019 kunnen alle ouders van de leerlingen die voldoen aan de inschrijvingsvoorwaarden zich komen inschrijven. De inschrijvingen type basisaanbod / type 9 starten stipt om 8u. op School de Merode. We stellen 17 plaatsen BA open, en 16 plaatsen voor leerlingen type 9.

Voor inschrijving breng je mee:

  • (eventueel) het verslag M-decreet of het voorlopig inschrijvingsattest mee
  • de kids-ID of ISI+ kaart van uw zoon/dochter.

 

Contactgegevens

Je kan ons steeds bereiken via

Awards

No Images
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…